De oorlog om talent – we bevinden ons er middenin. Maar dat is geen reden tot wanhoop. Want in tijden van talentschaarste kan je toch successen boeken door te investeren in talentmanagement. We geven je 10 tips.

Steun van de directie

Krijg de directie mee in je talentmanagementbeleid. Als de top van de organisatie achter een nieuw talentbeleid staat, is de slaagkans veel groter.

Identificeer talent

Denk aan talentenscans, 9-box grid,..

Creëer een passende ‘open’ werkcultuur voor je talenten

Een bedrijfscultuur met een aantrekkelijke werkomgeving, ruimte voor ontwikkeling, learning on the job, coaching en een cultuur van betrokkenheid.

Moedig feedback aan

Feedback is waardevol voor iedereen die zijn talenten wil ontdekken en wil groeien.

Match tussen werk en talent

Ontwikkel de talenten die medewerkers al hebben en match die met de job. Zorg ervoor dat minimaal 80 procent van het dagelijkse werk bestaat uit werkzaamheden die aansluiten bij hun talenten.

Actieve rol van lijnmanagers

Betrek en ontwikkel lijnmanagers in hun rol als coach. Geef ze daarvoor de juiste tools.

Eigen verantwoordelijkheid

Maak talenten verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling. Stimuleer dat door medewerkers zelf input te laten leveren voor hun eigen ontwikkelplan. Moedig hen aan om mee te denken en zelf te investeren in hun ontwikkeling.

Laat je medewerkers experimenteren

Medewerkers hebben een duidelijke doelstelling nodig om zich voor in te zetten. Maar ook de vrijheid om hun eigen weg te kiezen en fouten te maken.

Geef erkenning

Soms levert een experiment niet het gewenste resultaat op. Maar ook dan verdienen de inspanningen en het doorzettingsvermogen erkenning. Zo kunnen je talenten zich verder ontwikkelen.

Promotie- en successieplanning

Heb je als organisatie alle talenten in het vizier die klaar staan om belangrijke verantwoordelijkheden op zich te nemen als dat nodig is? Heb je een strategie om hen te behouden?

Meer weten? Contacteer ons